řekli si své ANO
políbení
pak silné paže přes práh
a už mění
dějiny prvních nocí plné tajů
tak ještě jednou...
pochází z krajů kde se na to nedbá
líbil se jí
tak na co vláčet čas
po stráních zkušeností
slibech kde říct ..jen tvá..
je mlhou co se ztrácí ..někde v nás
dali si měsíc ..ochutnávku
po špetkách pepře
z hrstí sůl
zpočátku lákavá tabule barev
po čase šedivá
on to odhadnul
v nocích se vytrácel
prahnul po svobodě
zametal nejednu ze společných cest
a ona netuše plná smělých plánů
nechala v sobě
stále zítřek kvést
to jednou z rána první velká hádka
významy hroutí se z výkřiků
vzduchem se kromě jejích hnědých vlasů
ruka co dříve
...plná dotyků
vynechám závěr
život různě kreslí
prožít a trpět možná dá nám víc
než soulad zdánlivé harmonie duší
potřeby potlačené
..neutýct