Havířina
Anotace: Nepříjemnosti spojené s tímto povoláním.
Sbírka:
50 dní Gomory
Hniji v skále celý den
Kdys sem byl jsem odsouzen
Kutám kovy šlechtě své
Bludička mne k tanci zve
Světlo louče, tma a chlad
Včera mi umřel kamarád
Balvan spadl, ho zavalil
Rudý proud se od něj lil
Týden zpátky mistr pošel
Hořný plyn si pro něj došel
Neměl s sebou kanárka
Hořel jako zápalka
Uhlí, zlato, stříbra kus
Chvíli s námi rubat zkus
Jsou to tři dny v tomto dole
Jsme zavaleni v prázdné štole
Komentáře (0)