Anotace: ...
Bytost něžná, vřelá, milá
i nad slunce šarmem jasná
svým vzhledem plným krásy
učinila ze mne blázna
Skromností jen samou byla
polí, květin vůní žila
očima se na mne smála
mne – mrzouta – okouzlila
Oslepil mne lesk těch vlasů
jak temné noci luny zář
která už tak krásně jasnou
lemovala její tvář
Když kolem mne procházela
tlukot srdce mého byl jak -
oř, jenž kdesi v dáli cválal
jenž kdysi vezl onu krásu
co shodila mého smutku vak
Ten však jal se znovu plnit
neb oř ztratil svého jezdce
sebe za to musím vinit
ze snu nazpět se mi nechce…
Právě jsem se probudil
zpět do trpké reality
další večer musím čekat
až se mi znovu zjevíš Ty
jež dalas pocítit své rty
- mně -
klukovi Tebou unesen -
snad se jednou onen sen
ve skutečnost promění…
Moc hezké, "někdy se sny splní, někdy ne, ale snít Ti nikdo nezabrání.."
21.05.2020 11:53:01 | Tomcat
krásné sny taky nejsou k zahození...nejlépe v noci o tom snít a ve dne to opravdu mít...hezký den (:-)...m
14.05.2020 12:30:21 | mapato
no právě... jde právě o to - ve dne to mít :-) --- hezký den i Vám :)
14.05.2020 13:27:16 | laiknadruhou