V duši bouře
Děsivá a strašidelná
A po bouři? Jasno?
Jen další těžké černé mračno.
Napršelo moře.
A víla ze snu, křehká, zranitelná,
Křídla z mlh rozmáčí špína a bahno
Něžná krása zmítaná zoufalstvím klesá na dno.
V duši vlnobití
Mohutné a hořkoslané
A na vlnách pěna?
Sladká víla vlastním mořem vyplavena.
Ocitla se v jeho síti
Nedoufá, že sama vstane
Kletbou a písní princovou okouzlena
Rytířův slib se tak rozplynul doztracena