Drží mě to, drží,
i když sněží, prší,
drásá mi to duši,
bolest tluče - buší.
Sny se špatné zdají,
mravenci utikají,
toulají se - toulají.
Ve zdech! Ve zdech potají.
Kosti křupou jako chleba.
Vína pro křesťanku třeba.
Kříže v kříži - hřeby bolí,
Smrt se plíží po okolí.
Nehty strhnu bez ostychu,
nádech, výdech - konec vzdychů.
Trny růže hladí pýýchu,
hadi svíjejí se v břichu.
Temná mysl - ocel v očích,
kostra, která kvílí nocí.
Život lidský náhle končí.
BOŽE! Drží mě to, drží.