Hle, srdce napnu jako prak,
pro dobrou ránu vykrvácet smím,
tam někde, v hloubkách citu
plavu po proudu chtíče
toků hustých jako hejna strak.
Přebývají v mých žilách
ujídají slzy z víček
vyčkávají…
před domy na ulicích zanáší listí,
listonoš jmenuje se podzim…
na dlani Slunce okoralé
svlékám se a usínám,
noc už proudí tmou
a srdce scvrklé
u nohou…