Dítě
Dítě v matčině lůně,
zrovna teď stůně.
Prázdnotou obklopené
a láskou opomněné.
Ve stadiu vývoje,
nějak blivno mu je.
V obavách z neznáma
s ním strach zamává.
Dítě na světle Boží,
své zkoušky snad složí.
Nástrahy života a sebe samého,
tvoří z něj člověka přímého.
V obavách ze zklamání,
před obry se uklání.
Dítě v těle dospělého,
vyhlíží tvora laskavého.
Pro své křehké já,
brloh temný hledá.
Temný a hřející,
s láskou přející.
Přečteno 103x
Tipy 3
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, mkinka
Komentáře (0)