Chci Ti příběh povídat,
jak se Ti svět otočí,
když Tvé tajné jistoty
jako světlo s nocí zmizí.
Chci Ti nyní říci, že
málo stačí radosti,
aby bylo zlu a smutku
učiněno za dosti.
Protože ti zlouní zlí
prachem přijdou pokaždé,
když se štěstím tetelíš.
Strach máš pak se radovat,
nechceš jim tu šanci dát
znovu Ti svět pobourat.