Tak a teď si říkám, že bych měl už pomalu přestat přidávat své staré básně. Jsou totiž většinou dost depresivní. Věřte tomu nebo ne - já nejsem depresivně/sebelítostně založený člověk! To jen ty smutné motivy jdou většinou líp ventilovat. Tak tady je teda ještě jedna bolestná a od nynějška snad zkusím své přispívání zde přehodnotit.
Bezmoc – neumím s ní pracovat
Neumím ji vyřešit a nevím, jak se s ní vyrovnat
Ptají se mě, proč jsem začal brát a proč to tak přeháním
Jak stal jsem se závislým a proč nedám na chemii dopustit.
Nepochopí to někdo jen tak z fleku
Bez toho
Aniž by ušel v mých botách tu štreku
Peklo
Někdy dělá mu hranici nebeský plot
Vypadá to vábně, ale zažít to je totální hrot.
Byl jsem vždycky trochu jiný; sám jsem byl radši
Pak jsem si našel k lidem cestu, těžko však hledat spřízněnou duši
Tolik zážitků, radši jsem je vytěsnil a ani vzpomenout si nemohu
Kdy přestal jsem plakat a začal jsem to dusit ve školním batohu.
Sem tam jsem se budil ze sna a říkal si, co je skutečnost
Nikdy jsem se úplně nesmířil s tím, jak falešná je společnost
Jak falešná je víra v to, že pochopí mě někdo
Už tehdy chtěl jsem si naprogramovat ideální svět, jen tak letmo.
Vzpomínám, jak jsem slavil čarodějnice v šestnácti letech
Ve dveřích táta říká: „Hlavně nic nepij.“
Už v tu chvíli jsem věděl, že se opiju jako prase
Neboť jsem to cítil, jako by říkal ‚nic nezažij‘.
Pak školu jsem začínal flákat
Den a noc pro mě měly stejný význam
Když onu diagnózu přiřkl mi ten chlap
Já v duchu proklínal jsem ho, místo abych si to přiznal.
Pak o pár let později chystal jsem se konečně maturovat
A život mne začal bavit, já náhle chtěl jsem se i zamilovat
V tom přišel ten virus – epidemie, pandemie
A to mi vzalo vítr z plachet úplně.
Teď sedím tu na posteli, zavřený na detoxu
Jsem letos v léčbě už posedmé
Vzpomínám, jak jsem chtěl stvořit ten lepší svět
A povedlo se mi to, stačí na to jen pár tabletek.
Bezmoc… ve snech mě pronásleduje
Já raději utíkám tam, kde to znám
Proto to nezvládám, proto nadužívám
Teď už jen čekám, až slza ukápne mi konečně.