Bělostné ráno
má svoje hosty
po zmrzlých kapkách
obchází svět
a je jim dáno
zřít po radosti
co kdyby náhlý
trylek k nim slét
Ach ještě chvilku
zašeptáš k trylkům
a pak tě zvedám
a hrbím hřbet
a co se zdálo
zdálo se snílkům
probuď se vstávej
a nebo leť
Bělostné ráno
má svoje hosty
po zmrzlých kapkách
obešli svět
a je jim dáno
snít o radosti
neb trylek náhlý
k nohám už slét