ecce homo?

ecce homo?

vyprahlý beduín,
vyžilý prostopášník,
smrdutý kojot
a otravný žebrák.

neurotický antihrdina,
rozbitý talisman,
omšelá vzpomínka
a vypálený hrad.

skopaný pes prolezlý prašivinou,
vystříkaná tepna proříznutého hrdla,
výpotek smrduté hnisající rány
a vylomený zub rozbité tlamy.

to vše jsem.
a přesto prosím
o milost a pokoj
všechny okolo.

zastaneš se mě?
omyješ mě?
nezatratíš mě?
ecce homo?

to ne - spíš jen
svůj vlastní stín.
stydím se, že smrdím
zoufalstvím.
Autor masoks, 19.07.2024
Přečteno 38x
Tipy 8
Poslední tipující: Jan Kacíř, cappuccinogirl, Ophelia81, Ž.l.u.ť.á.k., Fialový metal, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tož ať kolem tebe zavoní naděje*

19.07.2024 15:39:32 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí