foto: Cliford Mervil
VŽDYŤ MÁŠ TAK NĚŽNOU RUKU
A TAK VLÍDNOU TVÁŘ
když na okno ti klepe naděje
a ty už nemáš sílu jí otevřít
když snesou se nad tebe
všemocného zla křídla
a hrozí tě vysát a odhodit
a ty hledáš pomoc tam kde ji čekáš
tam kde jsi ji vždycky našel
tam kde nic zlého nemůže se ti přihodit
ty přece nejsi lhář
vždyť máš tak něžnou ruku
a tak vlídnou tvář
jako ostny trnkového keře
cítíš ve své hrudi
když to své milované srdce obejmeš
a ono se ti vysměje
a ty se bojíš
protože už i tebe studí
a ty už nemáš sílu odpustit
když na okno ti klepe naděje
a ty už jí nejdeš otevřít
Tohle jsou silný řádky
V nich naděje se ztrácí? Teda zpátky
Se vydej v stopách svých a vrať čas
Kdy hřálo milované srdce, jas
Jejích očí
A v nich se všechno točí
Kolem tebe...
Svět hřeje, nezebe
V rukou něha skrytá
Pomoc ti vždy skýtá...
Ty nejsi lhář
Sic nemáš svatozář
Záříš...
*
27.09.2024 10:13:23 | cappuccinogirl