Cyklozávodník
V toku silničních kol,
našláplý na šlapkách,
v těle se rozlévá bol,
slaný prach na víčkách.
Vidí jen asfalt rozpálený
a všude kolem ruch.
Po stranách stojí krásné ženy,
jež odděluje pruh.
Pomalu míří do cíle,
už skoro ztrácí vědomí,
v krvi snad čtyři promile,
snad ho ten závod nezlomí!