.
.
je čtvrt na nový začátek
tak k němu sbírám síly
je půl na cestu nazpátek
a nerada se mýlím
je tři čtvrtě na čas nejvyšší
a ručka vteřin tak smělá
pospěš si ať nás vyslyší
dřív než nám odbije celá…
…a poslední hodina
(na co pak budem kdo vzpomínat?)
.
.
Překrásné, HaneLem! :_)
23.11.2016 20:37:17 | Tvořilka Lenka
Díky předchozím komentáři se mi před očima zaskvělo tohle tvoje dílko. To je moc hezký nápad s těmi hodinami. Přemýšlím, co asi pak bylo pět minut po dvanácté... ;-)
26.06.2016 10:52:44 | A42
no tak eště děkuju aj vám dvěma - ale Aťane, ruku na hodinový strojek - nehrká ti jinde? :o)
05.09.2008 12:44:00 | hanele m.
...souhlas s Ivou B., to už ti nikdo neodpáře. :-)
A jinak - mně už hrká v pendlovkách...
05.09.2008 12:40:00 | Aťan
Mně donedávna zatím moc často vycházelo: "Na všechno je zapotřebí právě tolik času, kolik ho zbývá." Poslední dobou už to nějak neplatí, spousta věcí nestihnu včas. Takže Tvá báseň je pro mne neskonale více než zveršovaná pravda, je to obsahem drsná poezie, krutá skutečnost, že plynutí času se člověku s rostoucím věkem zrychluje a zbytek žití čím dál zřetelněji a rychleji krátí. Po přečtení Tvé básně jsem si to opět připomněl a uvědomil.
05.09.2008 00:22:00 | Špáďa