.
hledáme v sobě zákmity
zkřehlými prsty
si hmatáme hladově do duší
a při tom brnkáme po osrdí
odkrýváme cizí závoj za závojem
když je nám dovoleno
a své odkládáme cudně
jako orientální tanečnice
svět se mění
s našimi kroky
s odhazovanou látkou
s protančeným časem
kroky se zrychlují
světlo střídá tmu
tma zase světlo
čas se zrychluje
a s roztančeným světem
se mění naše kroky...
...................................................../tmou
.....................................................
..................................................... za světlem/
.
bávaha nebo též někdy úseň - to sou hybridy někde mezi básněma a úvahama :o)
27.10.2009 12:28:00 | hanele m.