Poutník
Buď vítán. Vejdi a mezi dveřmi nestůj.
Není čeho se bát. Nechť i tvůj je dům můj.
Neváhej a pojď. Směle k ohni přistup blíž.
Ulev si a vedle mého odlož svůj kříž.
Sundej pršiplášť a utiš dech svůj i krok.
Za chvíli zas můžeš jít, jak za rokem rok.
Posaď se a posluž si. Plný je náš stůl.
Zklidni krok a vedle mé polož svou hůl.
Jen na krátko zdrž se a naber nový dech.
Nezapomeň! Kříž svůj už nemáš na zádech.
*******
Vejdi buď vítán na prahu nestůj,
bát se mě nemusíš i tvůj je dům můj.
Zahřej své tělo,k ohni přisedni blíž,
ulev si a vedle mého-odlož svůj kříž.
Sundej si mokrý plášť a zastav svúj krok,
chceš-li zas můžeš jít,jak za rokem rok.
Nezůstaň hladový u nás plný je stůl.
zklidni svou duši - odlož svou hůl.
Jen na krátko zdrž se a naber nový dech.
Kříž tvůj už lehčí je,co nosíš na zádech.
Ale klidně mě pošli do p.....! :-)
22.04.2012 18:26:50 | Martin Šimeček