Návraty
jsi mým znamením
mou stopou
otiskem na duši
vesmírnou notou
stopou mezi staletími
trilobitem co ožívá
ač měníš svoji tvář
přesto nezměněn zůstáváš
jsi směrníkem mezi neživými
mou duhou
světlem mezi vědomými
časovou stuhou
*******