Dědictví
Obžerství máme ve vínku,
plný talíř i vína sklínku
a srdce na dlani.
Hojnost pití, jídla, všeho dost,
lásku, vášeň pro radost.
Tak proč střílet po lani?
Všeho dosti v komnatách
a blažený mozek v temnotách.
Lépe bude. Vloni!
*******