Anotace: ...i na něj jednou dojde...snad...
Měkké světlo ozařuje tvář,
oči toho, kdož nenosí svatozář,
rudá ústa lživou sítí protkaná,
i krutá slova s hříchem ustlaná.
Jako věrný pes následuje lunu,
s myšlenkou zmocnit se měsíčního trůnu.
Brodí se mrazivou krajinou,
spaluje včerejší parte pro jinou.
Připíjí na zdraví půlnočním hodinám.
Usíná....
...v náručí svírá od ikony rám.