Slabý vietor zosilnel
mne pošteklil nos
a rozcuchal desať eurový účes
starému chlapovi
v špinavých kraťasoch
a prajným úsmevom
odfúklo klobúk pri pätách
dnes boli ľudia skúpi na medenáky
vreštiace deti utekali z ihrísk
a pes skučal od strachu pred búrkou
ulice sa vyprázdnili
len klobúk metalo po námestí
v rytme hromov
nikomu nezavadzal
a nikto si ho nevšímal
len starému mužovi chýbala
..posledná strecha nad hlavou
áno...prajný úsmev...nikomu nezavadzal...nikto si ho nevšímal...až na jednu básnířku...vďaka...děkuji...
18.07.2013 19:58:03 | zdenka
Dívat se o opravdu vidět, naslouchat a opravdu slyšet...a pak ještě něco víc... Líbí se mi Tvé obrázky z písmen.
18.07.2013 08:18:39 | Mirko