HRA
Nepopsaný papír, dětská ruka,
toužící s hravou nedočkavostí
vykreslit první kontury.
Bludiště jest zrozeno…
Prvních pár zdí.
Jak snadná cesta ven.
V pestrosti života přicházejí
další… a další nové zdi.
Stačí si jen vybrat, kam s nimy.
Vznikajíc stavba každého z nás.
Krásná, ve své pestrosti.
Složitá, množstvím zákoutí a chodeb.
Žádný vchod, již jen východy.
Každá chodba, zákoutí, východ
má svůj přesný význam.
Šťastný je ten, vědom si hodnoty
pána a tvůrce svého bludiště.
Vždy neomylně mířící ke svému východu.
Nechť žití, je stále jen hrou,
ve které kompasem svého srdce
neomylně směřujeme za svým východem.
Přečteno 420x
Tipy 5
Poslední tipující: Kropydlína Škopounová, Nút, poeta
Komentáře (2)
Komentujících (2)