Anotace: osoby a děje jsou čistě náhodné a pokud se staly,kdo ví jak to bylo doopravdy
pohádal jsem se s tchýní
z čeho mě viní??
že prý tu husu na sobotu chystá
zatímco já přijedu v den
kdy svatý Václav na nebesa
povznesen
drahá to neunesla
móře křiku
startuje a mizí v okamžiku
a já
náhle tak cizí
na bojišti .. slunce mizí
brání mi povinnost do zaječích vzít
té práce rozdělané ..nesmím klít
a do večera smutné ticho
pohledy míjivé
hledám oči tvé
kouzla pod rukama nedaří se
houstne vzduch
ještě že pážata ve vedlejším hradu
netuší zradu
a směle hře se oddávají
aniž pravdu znají
zvesela
možná má jiskra za to mohla
však co by zmohla
nebýt té hranice vršené roky
nánosy křivd
z temné stoky
a tak jen schován stranou od výbuchu
co nelahodí mému sluchu
a čekám jestli bouře
vzešlá z křemene
zda se přežene