to bylo tenkrát když se všechno smělo
i když vlastně nic
ale mě se chtělo
a tak jsem tři stovky
z kasičky na spodku
měnil za tuzemák a taky griotku
nejlépe v jednom kornoutě
a dobře promíchané s lákavou vůní
nechal jsem protékat bezednou tůní
a k ránu
když se krámy probouzely
já se vracel
a jen tak decentně u koně jsem..
zvracel
nikdo se neptal všichni se smáli
a naděje šla svítáním
snad jen živlové co nad ránem se báli
mizeli do tmy černých děr
a osamělý policista co pálil jednu za druhou
tam na rohu se usmál
rok před výsluhou
a tak si nechtěl dělat šumy
co by ho jako zakalily
struny rozladily a ke konci dne hnaly krev
doma se míjím s rodičem
hle úsměv
kecy vo ničem a rebelie končí
prej hadry co tak vokouřený
ať zdobí balkon
a já si vanu plným proudem
sem sám tak s jedním dlouhým čoudem
a nedbám na náklady stočné
sem mladej
proč ne..
a ta doba jaká byla
muzika z repráků si žila
běhala pokojem po stropě zdech
sousedi bouchaj
je to pech..chci si jen užít sevřít deku
poslouchat tóny
na útěku
před mlýnkem na maso co se chystá
na šroubu utáhnout intimní místa
a křičet zestárni dospěj hochu
seber ten rozum aspoň trochu..
navlíkni hadry v barvě moci
konečně pochop vnímej pocit
už nejsi kluk jsi tvůrce
a s tím faktem zabodli mi hák
tam pod žebra
samostrůjce
sem dospělák..
Zavzpomínal sis na mládí, ale nějak se ti tam namotalo i to moje.
________
Nesloužili jsme náhodou ve stejné jednotce? Byl jsem u červených baretů:
http://www.profimedia.cz/fotografie/dite-bratri-ateler-baret-kolem-roku-1910/profimedia-0093292621.jpg
20.10.2012 10:47:13 | Aťan
Napsalo mi to stránka nenalezena a objevil se kůň na zádech(živej veselej....)
Takže to ještě prověřim doma u svého IQ 150..a pak dám vědět..
20.10.2012 10:56:57 | poeta
možná jsi nakopíroval o literu víc či míň, ale už v názvu stojí:
dite-bratri-ateler-baret-kolem-roku-1910 :-)
20.10.2012 11:02:25 | Aťan