Tento svět jsem nestvořil,
jen o jeho obrazu snažím se psát,
jak jeden miluje a druhý nenávidí,
když druzí šukají a přitom se vůbec
neznají.
Že tráva tohoto světa barvu zelenou má,
prý šedivá by se nikdy neuchytila,
že peníze mají jen ti, co je mají,
a ti druzí jen lačně na ně koukají.
V milionech topí se věčnosti čekání,
vteřiny utíkají a čas se nezastavuje,
nezná, nešetří a pouze tu je,
nebojácný, ale vždy spravedlivý.
Tento svět není pro mnoho dětí,
kteří pláčou bez dárků k útěše,
bez lásky nemají dveře otevřeny,
k srdcím svých bližních, kteří se obrací
k nim zády.
Že nebem je modř a čerň, že je nocí,
hvězd nikdy prý nikdo z nás nedosáhne,
a co vzpomínky a naše sny?
kam v nich můžeme vykročit a snít?
V milionech se topí a na věčnost čekají,
souhvězdí neznámých tvarů,
dívčích klínů, ňader a rtů,
souhvězdí, kde i v ošklivosti nalezne se krása.
Tento svět nikdo z nás nestvořil,
jen o něm básně snažíme se psát.