***
Svázaný čas tlačí na vybledlou ručičku radních hodin.
CVAK, CVAK
Ozvĕny stroje z bílošera,
Spĕchají nočním namĕstím.
*
Pradávné sochy kamenných tváří,
ukrývaj tajemství stinných lamp.
*
Stoletý život kameník jim dal,
Vytesal tvary,
zvečnil údy,
pohledy vĕrnĕ zachytil.
*
Mé oči hledají původ toho všeho,
vybledlá ručička hlásí se o slovo.
BIM, BAM, BIM, BAM
Je půlnoc,
Vteřiny v letech se ztratily.
*
Dnes bude pršet...
A já vykřičím do deštĕ:
"každý okamžik je ten nejkrásnější
"nech si svojí nesmrtelnost !!!