„No nic,
shrábnu si svou hrstku vojáčků.“
řekla
a svou jemnou dlaní,
nasypala si je do sáčku,
když voda z nebe tekla.
Ten den prostě pršelo
a tak snad i proto přepadlo Jí spaní.
"Kašlu dneska všechno,
to vaření, žehlení i praní."
udělala jak si řekla.
Potom přišlo něco
a Ona se lekla.
Rozsypali se ji na zem.
Vojáčci.
Figurky,
poztrácené,
rozházené,
jako střepy.
Z moduritu,
z plastu,
ba dokonce i ti z toho cínu.
Snad nešťastně trochu
kvůli chlastu,
přitiskla své rty k vínu.
Snad dvousložkové lepidlo to slepí.
"Inu co,
Půjdu koupit plastelínu,
ta se aspoň nerozlepí."
Báseň tato jeví se jako poruchová trochu. Nebo ne? :)
Předepisuji písmena zmenšit a tečky na koncích řádků odstranit já. Nebo ne? :)
23.12.2012 22:29:05 | Dr. Překlepto