VÁNOČNÍ PŘÁNÍ
Anotace: K zamyšlení nad vhodností dárků a tak ...
PŘÁNÍ POD SROMEČEK
Něco jen tak málo
aby to moc nestálo
A co má být
Vlastní byt
nebo domeček
Jako každý rok
vloni i napřesrok
dostávám zvoneček
Jak všichni tuší
rada k tomu dána
srdcem i duší
Snad až budu sám
steskem přetékám
použít tu radu mám
„Zvoň - stále zvoň“
Však co na tom
nesmělý je tón
„Zvonění tě uklidní utiší“
(Skutečnost)
Kdyby zvonili i mniši
u všech děr myší
nikdo nás neuslyší
(Poučení)
Výsledek a přání
často až spřažení
Tak už konec naříkání
když spokojenost není
Nevěř
co se kde říká
Často jsou to fráze
možná pranostika
Spoléhej na sebe
přežiješ pak snáze
Komentáře (0)