Anotace: ...Skrze rostlinu...přes těžkou SCHIZOFRENII (vedlejší účinek: Výplach mozku)...ke smyslu života a k sebepoznání...
Máš ji všude
v očích, nose, prstech v srdci.
V žáru mozku s ježkem v kleci
hraješ si.
V krku pálí
zvracíš city
tma už bude
brečí šneci, ty
Bídáku!
*
*
*
Zase přišla
se zvukem ticha
větví suchou
honí bycha
Křivé kosti
Oční důlky s molitanem
(s molitanem?)
Náhle ječí:
"Proč teď stojíš před Božím chrámem!?"
"Boha neznáš!
Že on tebe?
Hledáš ho snad?
Bydlí vedle!"
Scéna mizí
Náhle je vše zas tak cizí.
Stejně jako na počátku
VŠEHO