Óda na Hospic
Naďa
Odcházím, a je mi těžko tak,
že by se srdce zastavilo.
Odcházím, a je mi krásně tak,
jako když milý líbá milou.
Vždyť tři roky jsem tu s vámi žila
a milovat tak, jak se má, naučila.
Mé děkování patří všem,
každému, každičkému z vás.
Já modlím se a žehnám těmto zdem
jež cizelují vnitřní krásu v nás
jež probouzejí laskavost a soucítění
a učí polehoučku smrti nebát se.
V myšlenkách na Hospic vždy provází mě lehké chvění,
jak kdybych žila v pohádce.
Zní to až nereálně, romanticky,
problému přece bylo dost a dost,
já ale cítila se takhle vždycky,
nikdy mě nezdolala zlost.
Protože co nás spojovalo,
to bylo víc, než dobře pracovat.
A když se občas přece něco stalo,
byla tu snaha zase mít se rádi a spolu se i radovat.
A tak to moje rozloučení nakonec bude veselé.
Nic nekončí, jen život pokračuje dál
a vy jste stále moji přátelé.
A tak pokorně prosím, aby Bůh při vás stál.
***
...omlouvám se za slovník ...báseň o práci: no to se poseru ...lehká, upřímná, srdeční záležitost ...bravo ...
25.02.2013 19:28:05 | WhiteSkull
problémů přece bylo dost a dost..
nikdy mě nezdolala zlost.
Milá Naďo, rád bych k vám chodil na přednášky, ..řekněte mi prosím, kolik berete na hodinu. :)
25.02.2013 18:38:44 | Aťan
...tento komentář okamžitě přeposílám :)) Jistě Naďu potěší
25.02.2013 19:06:52 | Radhuza pro Hospic sv. Štěpána
Milá Naďo, ať se ti daří co nejlépe a ať ti Bůh žehná. Je dobré těšít se na život po životě.
25.02.2013 09:36:32 | Inna M.