Cínový vojáček
právě
v trávě kopretinu kopím pích
Oblohou temnou
honí se zrnka v kávě
Nos popotáhl a jen kých
Krokusy voníce
snad z krokusů všech nejvíce
plaší
místní papaláši
A ranní průvan
závan slivovice
a hovězí
a knedlík na guláši
Cínový vojáček
hrdina ulitý z cínu
skrz hledí hledí
na kopí kopretinu
Již právě pích
Nezištně
v trávě si sedí
usmívá se
Jen stéblo
větrem hnáno
pošimralo
a Nos opět kých