Píseň deště napojila luka
Píseň deště napojila luka,
řeka svlékla něžný opar ranní,
zlatým lemem orámoval
rozbřesk celý kraj.
Šeptal větvím sladkou lež
vítr zpitý stříbrem rosy čiré
padl v měkkou náruč trávy,
hladinu řeky popohnal v reji.
Jaro protáhlo se doširoka,
do jezírka vdechlo touhy plání.
Datel vyklepává oznámení,
že je tady měsíc máj.
***
moc pěkná, moc, krásně se četla, úplě mi dnes zvedla špatnou náladu:-)
RM.
08.03.2013 17:40:06 | Robin Marnolli
to mě oslovilo moc, prtž ač to není moc poznat, jsem vyloženě krajinkář.
08.03.2013 10:32:17 | CCGREE