Dívám se dívám.
Dívám se dívám a divit se nestačím,
jako bych nacházel se ve světě jinačím,
domům a sobě jsme krásný šat oblékli,
mravům však dobrým u vnitř si odvykli.
Lepší je v chatrči slaměné smích,
než v paláci z kamene pláč,
to Čínské přísloví nám praví.
Pak k čemu všechna ta krása v ulicích,
když krása se v nitru už málokde zjeví.
Komentáře (0)