Anotace: Nelze čekat, že nám život přinese štěstí na podnose, za štěstím se musí jít a bojovat, s proudem i proti němu, ale nezůstávat na místě.
Vcházíš nohou jitra,
klepeš na srdce z ebenové krásy
vyřezaná nedotknutelnost,
do mlh zabalená víra,
vejdi živote prostovlasý,
naplň jménem moudrost.
Šálek svého ticha prosím
na pokraji mých rtů
svrhni do propasti věků,
pravdu, kterou nepokosím,
uvězněnou v monolitu,
jsoucí vlastní člověku.
S vráskami v kůře naděje,
čekaje paprsek rozřešení,
píšeš mi břitvou do tváře
svůj mat, je konec partie,
jsme podrobené pokolení
otroci času ve víře.
Dnes vím, kdo čeká na řeku,
ten následovat měl by proud,
do stálých břehů nevrůstat,
vyvanout z vlastního milníku
s prachem cest všecky strasti zout
nadějí žít a prorůstat.
píšeš mi břitvou do tváře... Perfektní..
20.03.2013 08:19:44 | Dane
tak tohle mě dostalo! S vráskami v kůře naděje,
čekaje paprsek rozřešení,
píšeš mi břitvou do tváře
svůj mat, je konec partie,
jsme podrobené pokolení
otroci času ve víře.
celkově dost dobře napsané!
19.03.2013 21:49:34 | xoxoxo
Od anotace až po poslední slova, velmi se s tím co jsi napsal ztotožňuji, děkuju za moc pěkný čtenářský zážitek...:)
19.03.2013 21:12:19 | Písnička...
Děkuji Ti, Písničko, jsem rád pokud ses v básničce našla a něco Ti dala :o)
19.03.2013 21:27:18 | Akrij8