Ten, jenž skupuje hrady…
spadly mu všechny brady
když nedosáhl svého
je vládcem, ale čeho?
to vlastně není hlavní
a že je nevýstavní?
alespoň nevyčnívá
vždyť říhnutí má čtivá
a skrupulí se zřekl
nejpříhodnější dekl
na dobu jménem Cosi
pár bláznů postesklo si
na cestě směrem Tudy
z vrchu se valí sudy
a prázdno zvoní dutě
to aby přešly chutě
na kolektivní pitku
v podhradí město skřítků
se snaží plnit přání
odpolední či ranní
jen nepolevit v tahu
ruch opanoval Prahu
a nezbývá čas na nic
jen klapot stejných sanic
je neúprosně stálý
a bůh na boha kálí
a skřítci? drží palce