Zatančím - možná, třeba čas dovolí,
a budu iluzí, a budu cokoliv,
a budu oblakem, a budu nadějí
tancem pro všechny, co tančit nesmějí...
Zatančím, večer už vyzval mě zase
hledat krásu v pohybu a pohyb v kráse
a budu plamenem, co hořet touží více,
a budu uměním, a budu Tanečnice...
Jen tanec, žádná k němu slova
ať sám mluví za nás, znova, znova
jen jiskru vášně, jestli někdy byla
snad voda, snad škoda, už uhasila...
Zavlály sukně, zavlály vlasy,
ve večerním šeru, pozdě, asi,
a bludička se ztratila...
Snad byla... A snad nebyla.