Anotace: Kdysi, před tisícem let... http://www.youtube.com/watch?v=hfJsrJ-lKGc&list=RD02JS8m44KjGGU
Kdysi jsme spolu
poslouchali Radiohead,
seděl jsi v křesle,
v dlaních otáčel skleničku s ginem,
prsty bubnoval o moje břicho,
venku tramvaje vytloukaly jiskry
a já,
jen tak mimoděk,
broukala si ve Tvém klíně…
Občas si zabloudil do mých vlasů
a občas zaškemral,
abych ti nikdy nestačila utéct.
Bláhové řeči,
když se v Libni láme noc,
když mnou křičíš v náručí
a dole přes balkon
tolik voní orchideje.
Navždy je mám spojené
s onou letní nocí,
když jsi tu žongloval se svojí touhou
a já v hlavě spřádala všechny ty plány,
na útěk, na sbohem,
na to, že tu tolik chci,
Tvé fialové triko,
ve kterém ještě dnes občas ráda spávám.
To když svět,
nedbale a sentimentálně
rozmělněn v Bullet proof,
nabádá k pláči,
když někde zahlédnu oranžové hrnky,
konvičku z Ikea,
zelené žaluzie,
to když mi sem tam,
v tramvaji zabubnují na kůži:
„HELE SLEČNO,
JÁ SE VÁS,
PROSTĚ A JEDNODUŠE,
POTŘEBOVAL DOTKNOUT…“
Víš,
občas bych tu chtěla být,
fakticky neprůstřelná.
Rozfoukat bublinky a čekat,
až si posedají na hranu mé duše...
Občas tu totiž vytloukají jiskry,
ze všech těch zpropadených kolejí,
bohužel i vlaky !!!
četl jsem ji už několikrát a neměl slov, i dnes mi přišlo, že tu díky tvé básni voní orchideje..a v duchu se ptal, kde jsi Sunny.. překrásná
09.06.2015 23:27:10 | J's ..
Dnes jsem po dlouhé době zavítala zpět a tolik mě to tady dojalo... ponejvíce pak to, že stále existují takoví, kteří si ke mně chodí číst :)
Už ani nevím, jaké to bylo před pár lety, když jsem zde hledala jistý druh útěchy, konečně žiju svůj nádherný život, vděčná a pokorná za vše, s milovanými po mém boku, v duši a vůní jejich vlasů po celém širém světě ...
Život je překrásný, objímám na dálku a přeji vše dobré, milý básníku
13.06.2016 16:23:10 | Sunny
:) ahojky, já se omlouvám, že reaguji trochu pozdějc.. a snad tady ten čas není tolik rozhodující a je fajn, že o sobě víme, já už teda zase mizím a posílám ještě letní pozdravení
05.09.2016 14:39:43 | J's ..
Hele, milá slečno, občas se Tě prostě a jednoduše nutně potřebuji dotknout...!! Alespoň skrze Tvoje básničky. :-)
23.10.2013 14:11:05 | La Suneteto