Anotace: Každý z nás má nějaký morální kodex nebo soubor hodnot či zásad, které ho vedou životem. Je to asi jedná věc, která může nějakým způsobem ovlivnit život každého jednotlivce.
Sbírka: Ztracená v umění
Romantická večeře či jít do kina
To už se dneska nedělá
Dneska se líbá na veřejnosti
Ať závistivci puknou zlostí.
Přátelská výpomoc?
Tak proč by ne,
On ten její doma jistě jí promine.
Na akci sotva dozví se o jeho jménu
Jdou spolu náhle, už jen mohla by nabídnout mu cenu.
Možná nevyhověl představám
Přesto však ona v parku se mu oddává.
A až ráno z akce vrátí se,
do blogu si o tom jistě napíše.
Nejspíš pak hodí další fotku na síť
Aby mohla nepřejícím zase den zkazit.
Třeba přidá i milion fotek s výstřihem
A najde o své mladičké tělo
zájemce s předstihem.
Náhodná setkání, náhodné styky
Hlavně se bavit a nevázat
Nekazit společenské zvyky.
A kde je morálka, hrdost, věrnost a pýcha?
Kdo má o těch vašich perverzních zážitcích
pořád slýchat.
Já závidím vám stále vaše nevázané duše
My samotáři romantici básníme,
co láska spravit může.
Možná, že máme život prázdnější o akce
Jaká však bude vaše reakce
Až se vás vnouče zeptá na mládí?
Snad přiznáte, že dětství vám
Skončilo ve dvanácti sexem náhodným.
***
Omlouvám se, za moralizování.
Pýcha mi také nesedí a je to víc úvaha než báseň a pravdivá.
30.10.2013 21:13:16 | Lilien
Ta pýcha je spíš ve smyslu hrdosti a sebelásky (zdravého sebevědomí), ale chápu, že to tam někomu nemusí zcela sedět :-).
31.10.2013 12:04:20 | Philosophic Theory
Líbí se mi ta úvaha. Fakt dobrá.
Trochu mi tam nesedí ta pýcha vedle hrdosti :-)
30.10.2013 20:56:44 | penstla