Anotace: ...V Lánech je holt veselo...
Plamínek svíce se jemně chvěl,
když strýček vodku popíjel.
Klokotal potůček outlého mládí,
barvy čiré, jako oči laní,
krásné poběhlice.
Zelený v něm plaz se skryl,
vidět byl a krutě pil,
tu čirou lehkou kapalinu,
co nepodléhá času, hudbě, splínu.
Potok bezedný,
stejně jako huba plaza,
však temný jako hlava sfing.
Plaz v tichu v rytmu arogance vede svou:
„Všichni jste blbci a já jsem king!“
Místo krve proudí v žilách těžká nemoc,
chřipka snad?
On je přeci venku chlad…takhle po ránu.
Bolí klouby, hlavinka,
žaludkem mu žáby plavou.
Kvák a kvák, jak podvečerní orchestr.
Minutu od minuty ztrácí zrak,
chudák ten náš plazí strejda zasekl se v čase.
Už ho vezou….!
.
.
.
.
.
.
zase
od vázané poezie (bez valného rytmu) až k volnému verši, zajímavá to směsice, ale na tom míchání stylů se mi nějak rozpadá...jinak jsou tam ale pěkná místalíbí se mi třetí verš (ačkoli bych použil spíše "útlého"
01.11.2013 00:03:52 | Robin Marnolli
Kéž by na lafetě vezen byl…
Rouhání?
Kdepak, spíš jen prosté přání
našemu národu,
co zasloužil by úlevu.
31.10.2013 20:15:08 | Luky-33