Svůj úspěch si musím vyšlapat?
Anotace: Těžký je život za minimální plat ... :-))
.
To je práce, těžká služba
nemáš ohled k mým tužbám
nutíš mne jen do práce
a já bych chtěla - utrácet
Jenže kde vzít prachy, kde je vzít
jak čarovný kruh prorazit
půjčka sem a splátka támhle
a měsíc se tak dlouze táhne
Po výplatě tři dny hej
pak už zase jen ouvej
ráno rohlík, černý kafe
v televizi někdo blafe
že prý krize u nás končí
já však doma svítím loučí
jím brambory s karbanátkem
než pondělek se setká s pátkem
O sobotách, o nedělích
zastihneš mne sbírat v polích
tahám dřevo z lesa potají
snad mě kamna v zimě zahřejí
Tak tu píšu tyhle řádky
jen trochu věřit na pohádky
nebo výhru v loterii
a nemyslet na mizerii
co se na mne shůry řítí
přežívám jen s holou řití
jak se živit bez námahy
marné jsou však moje snahy
Známý radí: Nech to být
zkus ji někdy nastavit
vždyť takhle se tu živí mnohá ...
... a pak že úspěch nemám v nohách!
.
Přečteno 404x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Hopsinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)