oslavovali šesťdesiate výročie sobáša
v chráme božom
v prvej lavici
pred tvárou boha stáli pri sebe
taký čas
šepkali ľudia medzi sebou
a tlieskali
keď prišli domov
každý z nich kopal zemiaky
na svojom políčku
oddelenom od toho druhého
ostatným drôtom
každý spal
na inom poschodí
a prehovorili po dvadsiatich rokoch
aby si vynadali
že ten druhý má krajšiu úrodu
ale všetci
im tlieskali