Anotace: ....slovo může pomáhat,ale i zatratit,může podpořit život nebo zabít... ....slova jsou "silná"......jeden starší kousek,za kterým si ale stojím..
Někdy jsou slova - pírka snová
v oblacích se plaše vznáší
studenou prázdnotou se lehce k zemi snáší
nezůstane po nich skoro nic
jak mluvit do větru,nic víc.
Někdy jsou slova - okovy z olova
ruce,nohy znehybní
s tíhou vzrůstající i silné srdce zpochybní
zbavit se těch pout
je jak na koráb se nalodit a znovu plout.
Někdy jsou slova - když zobák dravce klová
hlad chce ukojit
v srdci rána hluboká musí se zahojit
kapky krve zbarví bílý květ
pomalu navrací se životní síla zpět.
Někdy jsou slova - řežavé uhlíky zdola
zatraceně mohou spálit
s bolestí vzrůstající je spásou chladivou vodu najít
jizva se tam někde skrývá
někdy šklebí se,jindy zahojená bývá.
Někdy jsou slova - když mečem rány rozdává
mír za válku slovní vymění
hovor klidný se náhle v seč krvavou promění
na konci sil nezbývá než se pravdě dvořit
vždyť krásné je tvořit,ne bořit.
Někdy jsou slova - kameny padající shora
znenadání zasypou tělo krutě
hodit kámen potají,přijdou silné chutě
duše v tom okamžení zkamení
kdy bude dáno k vysvobození znamení?
Někdy jsou slova - duše zvídavá
v dílech moudrých umí se skrývat
krajina živých slov bude své poklady poodkrývat
odvážně se může po ní kráčet
zas padat a vstávat,v dešti poznání se nechat zmáčet.
Někdy jsou slova - z pohádek voda živá
pramen fantazie napájí
na vílí háje dešťové kapky padají
kol kolem samý spanilý květ
křehké slovo básníka stvoří vlídný svět.
Někdy jsou slova - bylina omamně voňavá
ostražitost záludně pokrade
do záhuby jisté jak vábnička jelena povede
místo vůně line se smrti pach
na pomoc přijde jen věrný brach.
Někdy jsou slova - jak látka sametová,
na šatu slavnostním se vyjímá
upřímné povzbuzení s radostí se přijímá
v hávu léčivém se pohodlně chodí
ze souznění se jen opravdová láska rodí.
slova vymizí...pokud nebudou zaznamenaná...
04.02.2014 23:49:44 | enigman
Tuto mocnou zbraň má každý i bez zbrojního pasu - podle toho to taky občas vypadá... ;-) Stejně je ale hezčí, když se nepoužívá jako zbraň, ale coby kypřící nástroj - třeba jako v Tvé básni... :-)
04.02.2014 12:08:08 | Amonasr
...slovo jako kypřící nástroj,tak to si mě dostal....víš,mám hodně společného se zahradníky/smích/.Trefil si hřebíček na hlavičku..../smích/.Ji.Díky...P.S.Tak se budu snažit kypřit,aby se to pěkně provzdušňovalo...
/smích/.
04.02.2014 12:37:34 | jitoush
:-D Někdy se to tak hezky sejde - to je fajn, když někdy ty nevyzpytatelně tajemné poetické proudy se svými mnohovýznamy proniknou i do komentářů... ;-)) Tak ať Ti to pěkně všude i nadále kypří... :-))
04.02.2014 13:02:20 | Amonasr