Anotace: Báseň vznikla během cesty metrem...
Ta malá zatracená holka,
se rtěnkou rudou, jako krvavá bajka.
Na klíně desky výtvarnický má,
ruce od barev na ně pokládá.
Sedí a kouká z okýnka do tmy,
asi hledá inspiraci.
Stanice za stanicí v dáli mizí,
ale inspirace nepřichází.
Nohu přes nohu si dává,
desky výtvarníka na ně opět pokládá.
Bez inspirace je to duše prázdná…