vonku bolo chladno
ľudia nazerali
do kaviarne cez primrznuté sklá
dychtiac po pár kvapkách
hrejivého čaju
bolo plno
sedel som sám
s tromi stoličkami
a nikto sa neodvážil prisadnúť
stáli
a mrzli
a mrzli
keď som dopil kávu
petrovi čo predával notabene
pred tescom
som daroval všetky drobné
pritiahol som si šál silnejšie
tak akurát
na zostávajúcich
dvanásť sekúnd
môjho života
kráčal
a prial som si
aby prestalo mrznúť
to kvôli petrovi
mne to bolo už jedno