Anotace: ...
Slunce,
Které odráží se v hladině moří
Odráží stín,
Ten, co je ukrytý v šedi…
Naděje,
Co hladí tě po tvé duši,
Jako okrasné lístky růží,
Plavoucí po modrém moři…
Rudé, jako nachová květina,
Za jejich čistotu a lásku,
Žádné zlo se neschová…
Sny,
Ty, co se sní pod peřinou,
S příchutí, vůní
Lehce tajemnou…
Po večerech
Dráždí tvoje chutě,
Nechceš přestat snít
Snít o svém budoucím životě…
Cigareta,
Ta, co je ve tmě ukryta
Svým žhavím popelem
Proniká do ticha…
Bolestivé zjištění,
trýzní tvoji duši,
Jsi na ní závislá
A ona to tuší…
Otázky,
Ty, co ti nedávají spát
I přesto, že tě trápí
Nechceš se jich vzdát…
Dokavaď neznáš odpovědi
Máš pro co žít,
Po večerech budeš nahlížet
Do svazků cizích knih…
Měsíc,
Co rozzářil se jasně,
Než slunce zapadlo,
Předalo mu štafetu vášně…
je mi to jasné...měsíc se ptá cigarety jaké to je snít o naději slunce stát se měsícem...
17.03.2014 23:53:39 | enigman
jsi opravdu talent, moc hezké :)
17.03.2014 21:27:43 | Kaisa
No, moc tipů jsem nenasbírala... :D Ale děkuji za tvůj názor :-))
17.03.2014 21:29:43 | Gabriela Green