vůně
vidím stařenku na zápraží
na hlavě šátek
posetý růžemi
voní
ta vůně zalétla do větvoví
akátoví
až hlava bolí
z té závrati
z návratu domů
z cesty dlouhé a daleké
ty jsi však stejná
stařenko mého dětství
stále tytéž vrásky pod očima
říkají byla to někdy dřina
osm dětí a jedno vnouče
jsi vychovala
pokorně
bez výčitek
pro život připravila
a tvé dlaně
jsou stále též
jaké já je znala
hladivé
mazlivé
pevné
mozolnaté
a přeci vždy tak něžné
stařenko mého dětství
děkuji za návrat domů
vůně růží
tě prozradila
s úctou
s vděčností
hladím šátek
vidím třesoucí se ruce
stařenko mého dětství
čísi slza je orosila
Přečteno 369x
Tipy 12
Poslední tipující: Trash75, Amonasr, jenmravenec, Párek Bdělý, básněnka, jitoush
Komentáře (5)
Komentujících (5)