Ta tichá slova, která vycházejí z úst
jsou jako kapky jarního mrholení.
Občas bezbarvá, jindy černá jak inkoust,
často však chladivá a bez promyšlení.
Pocity v srdci jsou jako kapky deště
v teplém i chladivém aprílovém čase.
Někdy jsou hřejivá, však více jsou ještě
ledová a častokrát končí na řase.
A myšlenky v hlavě bývají zpravidla
splašené a černé jak bouřková mračna,
avšak často potřebují i zdymadla,
když naše mysl je prázdná a průzračná.
Mysl i duše jsou srdce koupalištěm.
A každý z nás je svým Obchodníkem s deštěm ...