Potkal jsem ho na úpatí včerejšího dne,
v očích měl skývy po zítřku,
ve tváři jizvy po životě,
krkavčí pohled, který se pne
růži po dechu bez doteku,
odsouzen k podivné samotě.
Promlouval ke mně ústy hada,
svíjel se hříchem a pokušením,
touhami, které v duši sní,
do mlhy zahalená pravda,
stával se prvním i posledním
jablkem věčného poznání
Rukou mi pokynul k cestě s ním,
rozplétal copy nicoty,
krokům mým vtiskl smysl a řád,
proklel mě věčným tajemstvím,
po trnech kráčeje od Golgoty,
člověk má trpět i milovat.
Po střepech kráčím v peří,
po hádce v pohádkách,
jsem člověk hnaný osudem,
přislíben životu věřím,
nejsem jen miskou na vahách,
má volba je mým plamenem.
Ač osud si cestu najde, tak srdce mu udává směr
má volba rozplete nicotu
a moji Golgotu
prý gilotinou bude had
jak cesta
popudlivá
a pravda co je to pravda ptám se
snad muška zlatá
pro kroky do neznáma...
ale já nejsem zlatovláska
18.07.2014 23:49:03 | básněnka
Pravda se pozná od pramene,
když piješ z dlaní přítele
je čistá jako hladina,
srdce se na ni rozvzpomene,
trnitou cestu rozestele
a po trnce Ti zachutná.
Tvá volba má křídla holubic,
svobodou v křídlech se rozpíná
možná, že nejsi zlatovláska,
prostor i čas jsou bez hranic,
však ten kdo Tvoje básně zná,
ví, zlatá je Tvá láska
Básněnko, kveteš v ní slovem
19.07.2014 01:57:02 | Akrij8
Vis co me fascinuje? Kdyz nekdo pouzije tataz slova v jinem pojeti a vizni to jako klise a pak nekdo - treba ty - napise tohle .. a clovek cte a malem nedyse :-) :-) :-)
23.05.2014 09:03:13 | Romana Šamanka Ladyloba
...Je moc krásná Tvá báseň,mluví mi z duše i do duše....netřeba více slov..
...ač osud si cestu najde,tak srdce mu udává směr.....to je to pravé....Ji.
22.05.2014 17:29:36 | jitoush
Nádhera, úplně mě to pohladilo po duši. Děkuji.
22.05.2014 10:36:25 | Hrisnice