k nevíře
všechny polopravdy světa
nedají dohromady jedinou
celou
tři čtvrtě půl čtvrt
s křížkem po funuse
špičatá ostrá slova
potřebují okrouhlá ústa
stejně pak zůstává jizva
z druhé strany
rozhovorů
prorůstáme se shora dolů
svět vzhůru nohama
postavený na těžkou hlavu
můj na moji
předkládám své polopravdy
davům
člověka se už tolik
nebojím
....špičatá ostrá slova potřebují okrouhlá ústa.....to je parádní.
Tato Tvoje báseň mi fakt sedla.....líbí...Ji.
23.05.2014 21:19:42 | jitoush
zůstala v zahradních stolcích
prý byly
a pily
sousedíce v prorůstání zákeřných vnad
tak hranaté a špičaté
tak četné a vzletné
barvami hrály z limonád
a stejně zůstala
jizva
po jednom gramu úst...
je půst tak hořký?
23.05.2014 16:08:58 | básněnka
Znám jednu, která o sobě za jistých okolností (když je přistižena) s oblibou a pýchou v hlase tvrdí, že zásadně nikdy nelže - maximálně neříká celou pravdu. Třeba jí to dám příště přečíst... :-D P.S. Kdo z nás někdy neříká polopravdy - ale k chlubení mi to věru nepřipadá, i když dnešní svět na ničem jiném už ani nestojí... Vlastně právě proto... ST
23.05.2014 13:18:32 | Amonasr
V tom jezere vidim lochnesku a na brehu tri druidy...ty paraplicka sis snad vymyslela...
23.05.2014 12:01:12 | Slav Milo