Anotace: soutěžní
Ráno
Ve stínu zídky
červení broučci si hrají
a z druhé strany
teče Zubřina
Dneska v ní je
sotva po kotníky vody
však když rozvodní se
umí být jak saň zuřivá
Poledne (Pro Poutníka)
Ve stínu stromů v parku
v letním horku
unavený tulák tiše spí
On není bez domo VĚC !
Kdyby teď nespal,
koukal by na tebe očima,
co bez domo VÍ
Ví, že doma je všude tam
kde vlídní lidí dlí
A toulání má jako volbu,
jako cestu k Bohu,
pro mír lidí svobodných
Večer
Za letních večerů
když stíny
prodlouží se v noc,
tu zvony zazvoní
a po té z věže
hlásí ponocný
své "Zdrávas Maria!"
Z těch slov v té chvíli
na všechno kolem padá
požehnaný klid
Zamilovala
jsem si ten čas
v tom našem
městečku Taus
http://youtu.be/vO07kyIolBg