Volný pádem slov..
Volným
pádem
slov
Part.1
Kapky deště, r o z p r o s t ř e l y s e
Do ovzduší
Z nebe do našich těl
Volným pádem k nohám padaly
Malé náboje – Mračounů
Nebetyčných děl,
Až se šanson parapetů – rozezněl
Tiše chvěl,
Jako by byl pro ten případ
Narozen
Pokladník na konci pásu
Týdenních směn
A já směl,
Být toho všeho součástí
Ne sám ani s Tebou
Ale jako celek rozprodán
Na části
Co mě dál ženou
Městskou džunglí
Nad střechy myslí – mé propasti
Na lžičce dortů
Na křídlech papírových draků
I lidských vraků
Jsme v pasti
Ženo
Zamotali jsme se do útrob středního ucha
A já nemám tucha
Kudy najít cesty ven.
Jsme na odstřel
Tam kde rozum končí a začíná mysl ženy
Čokoládové pěny
Pořádek a upřímnost na stěny
Házíme jako hrách
To nezná konce
Změna další změny
Víno tedy otevřel
A zalil deštěm záhony
Krky lačné – bránice
Uctil Ježíše i Madony
Nad hlavou zanevřel
Posunul místo i hranice
jak život tenkrát chtěl.
Přečteno 406x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Aiury, Hesiona-Essylt
Komentáře (3)
Komentujících (3)